Ficat de porc neinecacios cu sos

de Tabita _ in Ficat, 24 Mar 2013 | 45712 vizualizari

 

Nu prea imi placea ficatul de porc ca e tare si inecacios. Insa am gasit o reteta de preparare la barbatlacratita.ro cum sa eliminam acest neajuns, tinand ficatul de porc in lapte. E intr-adevar foarte bun si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 400 g ficat de porc
  • 1 pahar lapte
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita cimbru
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de porc neinecacios cu sos:

Se portioneaza ficatul de porc, de preferat bucatele mai mici ca sa se patrunda si sa se faca mai repede.

Se pun bucatile de ficat in lapte si se lasa minim 30 de minute.

Se pune uleiul la incins in tigaie si se adauga bucatile de ficat.

Se prajeste ficatul pe ambele parti cam 5 minute pana cand isi schimba putin culoarea, apoi se scoate din tigaie.

Se taie ceapa si se pune la calit in uleiul in care am prajit ficatul.

Cand ceapa incepe sa se inmoaie se adauga faina si se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase in sos.

Peste ceapa si faina se pun bucatile prajite de ficat de porc si 2-3 linguri de apa.

Se lasa sa se prajeasca inca 5-10 minute, apoi se adauga pasta de tomate subtiata cu putina apa sau vin.

Se lasa ficatul de porc cu sos sa fiarba 10 minute.

Cand este gata se adauga usturoiul taiat feliute, cimbru, sare, piper.

Se ia tigaia de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa asa cateva minute pentru a-si lasa gustul condimentele in ficatul de porc cu sos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate servi pe pat de mamaliga sau langa cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc neinecacios cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficat de porc la gratar